HOLDTRÆNING

På vores hold er deltageren i fokus, det betyder, at vores hold er små eksklusive hold med 8-10-12 deltagere. Herved kan den undervisende fysioterapeut komme rundt om alle deltagere og justere på øvelserne mm. Scroll ned og se hvad vi kan tilbyde dig.

MediYoga

Medicinsk Yoga, også kaldet MediYoga, er en terapeutisk yogaform. MediYoga er en forholdsvis ny yogaform, der er udviklet i Sverige. Visionen var at udvikle en kvalitetssikret yogaform til det svenske sundhedsvæsen, dette betyder der er forskningsresultater bag og derved evidensbaseret.

MediYoga udspringer fra kundaliniyogaen, og består af målrettede øvelser og meditationer. Men øvelserne udføres langsommere. Inden for MediYogaen, ser man yoga som styrkende for kroppens egen evne til at hele, og man forsøger gennem yogaen, at skabe balance mellem sind, krop og sjæl.

MediYoga henvender sig til alle, men er særligt designet til sygdomsramte mennesker, da bevægelserne udføres i et langsomt tempo og kan laves både liggende og siddende. Så sidder man i kørestol kan man også være med.

Yogaformen er særlig god for dig med fx:

 • Nedsat bevægelsesfunktion
 • Kroniske smerter
 • Rygsmerter
 • Åndedrætsbesvær
 • Forhøjet blodtryk
 • Let depression
 • Stress
 • Søvnbesvær

Det er også en rigtig god træningsform, hvis man har sklerose eller parkinson.

Træningen foregår på små hold, hvor underviseren, der er fysioterapeut, arbejder med individuel tilpasning af øvelserne, så du er sikker på træningen foregår med god kvalitet.

Tirsdag kl. 9:00-10:15

Onsdag kl. 14:00-15:15

Torsdag kl. 9:00-10:15

10  gange – 800 kr.

Skihold.

Skal du på skiferie? Nypræparerede pister, frisk luft og fuld fart ned af bakken; det er på godt nordjysk “ikke helt dårligt”. Men husk, at når du står på ski, udsætter du din krop for større fysisk belastning i forhold til en almindelig dag på kontoret, i skolen eller fx en løbetur i skoven. Muskler og led kan føles stive efter den første dag på ski og man kan tænke, at man måske ikke liiiige havde forberedt kroppen helt godt nok.
Men frygt ej – du kan nå det endnu! Hjørring Fysioterapi tilbyder dig lige nu en plads på vores skihold, hvor der arbejdes med styrke og stabilitet i kroppen i relation til de bevægelser og den belastning, skiløb kræver. Alle kan være med, så hold dig ikke tilbage – øvelserne bliver justeret til dit niveau samtidig med, at du bliver presset. Med forberedende træning reducerer du risikoen for skader og øger chancen for en endnu skønnere skiferie, fordi din krop er mere vant til bevægelserne. Udover træningen i klinikken, får du et øvelsesprogram med udstrækningsøvelser, du nemt kan tage med på ferien og lave helt uden udstyr – der kan hele familien være med.
Vores fysioterapeut Lotte vil varetage træningen. Hun har selv 20 års erfaring med skiløb fra både Alperne og de nordiske fjelde.

Torsdag 16:30-17:30, holdet vil forløbe over 4 uger  eller 8 uger med en træning 1 x ugentligt.

Pris: 4 gange – 300 kr.      

8 gange – 600 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk.

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål eller

 

 

 

Yoga ved Nanna.

Yoga betyder at forene.

Hatha Yoga er for dig, der ønsker at forbedre din smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed – kort sagt vi arbejder med at skabe balance mellem kroppen og sindet. Undervisningen foregår i et roligt tempo, så der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt yogastilling korrekt og på dit niveau. Undervisningen varetages af fysioterapeut Nanna, som har mange års erfaring som yogainstruktør.

Mandag kl. 9:00-10:00

Onsdag kl. 17:00-18:00

10 gange – 750 kr.

 

 

Sansemotorikhold ved Camilla og Marie.

Sansemotorik er et samspil mellem hjerne, krop, sanser og bevægelse. En god sansemotorik giver derfor oftest et glad og veltilpas barn. Det kan også give barnet et skub i den rigtige retning eller være med til at øge barnets udvikling. Holdene er både for børn med og uden sansemotoriske udfordringer.

På holdene vil der være fokus på at styrke barnets kropsbevidsthed, balance, muskelstyrke og koordination krydret med en masse lege, sjov og stimulering af sansesystemet.

Holdene varetages af vores ergoterapeut Camilla og fysioterapeut Marie.

Tirsdag kl 15:30-16:30 (3-6 år/børnehavebørn)

Onsdag kl. 15:30-16:30 (6-8 år/skolebørn) 

Holdene vil forløbe over 8 uger med en træning 1 x ugentligt.

Pris: 700 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål.

Tumlastik.

Tumlastik er en træningsform for spædbørn. Træningen støtter den sansemæssige udvikling og giver bevægelsesglæde. Det stimulerer barnets sanser, og udvikler dets kropsfornemmelse og koordination.

Vores tumlastik foregår på mindre hold, hvor I som forældre er aktive sammen med jeres børn, og hvor I vil få ideer til stimulation af jeres barn gennem leg, viden om barnets sanser og deres udvikling.

Desuden er én af træningsgangene afsat til babymassage, som I også vil kunne udføre hjemme.

Tumlastik består af en lang række lege, som styrker barnets sansemotorik og som er overkommelige og enkle at udføre med barnet.

Undervisningen er et tilbud og du vurderer selv, hvor meget dit barn kan deltage i. Tumlastik foregår på børnenes præmisser og har derfor mulighed for at trække sig, hvis de har behov for det.

Tumlastik har desuden vist en positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos f.eks. motorisk usikre børn, børn der er født for tidligt, børn der meget urolige eller børn med øreproblemer.

Torsdag kl. 11:00-12:00 

Holdet vil forløbe over 5 uger med en træning 1 x ugentligt.

Pris: 440 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål.

Fysio Flow ved Marie

Fysio Flow er en træningsform, der har til formål at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Via Yogalignende øvelser med lange fjedrende stræk, påvirker vi kroppens bindevæv (Fascier), som har stor betydning for vores bevægelighed. Inde under huden ligger kroppens mange lag af fascier. Der er f.eks. den dybe fascie, som er som en våddragt, der ligger mellem hud og muskler.

Ved inaktivitet , stress, smerter, tidligere skader eller stillesiddende arbejde ses det at fascierne trækker sig sammen, og  glidet mellem de forskellige lag af fascier nedsættes. Derfor bliver den fascielle våddragt stiv og tør – og bliver vanskeligere at bevæge.

Al forskning viser kroppen hænger sammen på flere måder, derfor skal den også trænes og strækkes som en helhed. I Fysio Flow arbejder vi med hele kroppen i synergier og dermed stimulerer man glidet mellem de forskellige lag af fascier. Det gør fascierne varme, eftergivelige og bevægelige og samtidig stimulerer det kroppens ro- og hvilesystem. Det er en rigtig god træningsform for dig, der føler dig stiv og anspændt i kroppen.

Onsdag kl. 7:00-8:00, holdet vil forløbe over 8 uger med træning 1 x ugentligt.

Pris: 700 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk.

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål eller

Mix Diagnose-hold for Herrer i sal.

For dig der gerne vil have holdtræning, hvor der bliver taget hensyn til netop din diagnose.
Du får arbejdet hele kroppen igennem, hvor vi bl.a, har fokus på balance, styrke af ryg/mave og konditionen.
Vi træner både med egen kropsvægt, lette håndvægte, elastikker og bolde. Dette bevirker at timerne varierer fra gang til gang.
Tirsdag kl 10:30-11:30

Gravidhold – stabilitetstræning.

En graviditet og fødsel er hård ved kroppen og det er derfor vigtigt, at kroppen holdes i god form frem til fødslen. Graviditetsholdet kan reducere graviditetssmerter og gør dig klar til fødsel.

Graviditetsholdet henvender sig til kommende mødre, som ønsker:

 • Træne kroppen før fødsel
 • Reducere graviditetssmerter
 • Bækkenbundstræning
 • Øge din muskelstyrke
 • Træne sammen med andre kommende mødre

Træningen vil være bygget op omkring stabilitetstræning af kroppen, som kan tilpasses til den enkle ifht. graviditetsrelaterede bækken- og lændesmerter samt være tilpasses individuelt efter graviditetsuge og graden af smerter. Træningen vil bestå af lettere styrkeelementer, bækkenbundstræning, venepumpeøvelser samt afspænding.

Torsdag 15:30-16:30, holdet vil forløbe over 7 uger med en træning 1 x ugentligt.

Pris: 700 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk.

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål eller

Sansemotorik

Sansemotorik

Sansemotorik er træning for din baby/barn. Her vil der være fokus på at skærpe barnets sanser, samt motorisk træning for at følge barnets motoriske udvikling. Motorisk træning og sansestimulering er en god kombination for dit barn, da al bevægelse stimulerer følesansen, muskelledsansen, ligevægtssansen kropsfornemmelse og koordination. Træningen vil samtidig indeholde elementer, som berører synssansen og høresansen.

I træningen anvendes forskelligt udstyr, samt bolde og tæpper. Både sansestimuleringen og den motoriske træning vil foregå i takt til kendte børnesange.

Sansemotorik indgår i vores efterfødselstræning, hvor der vil være workshop 2 gange i løbet af efterfødselsforløbet.  Det vil primært være en halv time efter selve træningen.

Pris: 150 kr.

Tilmelding på tlf. 98 92 33 29 eller mail info@hjoerring-fysioterapi.dk

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål.

 

 

Rygskole.

Rygskole – træning og undervisning der styrker din ryg.

Et hold med fokus på træning og undervisning, der styrker din ryg. Holdet er til dig, som har rygproblemer, og som ønsker specifik træning af ryggen og forståelse herfor.

På holdet vil du opleve en grundig gennemgang af specifikke træningsøvelser i forhold til en rygproblematik. Træningen vil have fokus på muskelkorsettet og der vil være yderligere styrkeøvelser til ben og arme, samt afspænding/udspænding til sidst. Det vil være mindre eksklusive hold, hvor der er fokus på kvaliteten i udførelsen af øvelserne instrueret af ryguddannet fysioterapeut, der vejleder og rådgiver.

Træningsdelen vil blive suppleret med undervisning, så du vil få en bedre forståelse for din rygproblematik og værktøjer til at håndtere dine smerter. Herunder vejledning i ergonomi, smertemekanismer og vaneændring.

Undervisningen varetages af Nana, som har mange års erfaring og uddannelse inden for diagnostik og behandling af ryggen.

Tirsdag 16:30-17:30

Torsdag 9:30-10:30

Torsdag 16:30-17:30 
8 lektioner – 800 kr.

Pilateshold ved Lina

Pilates er for dig, som ønsker at styrke dine mave-/ryg muskler og udspænde kroppens stramme muskler. Ud over øget styrke og bevægelighed, forbedres din holdning, balance, kropsbevidsthed og dit bevægelsesmønster.
Tirsdag 16:30-17:30
Onsdag 16:30-17:30
Fredag 9:00-10:00
Fredag 11:00-12:00

10 lektioner – 750 kr.
Husk håndkæde/tæppe og vand.

Efterfødselstræning – kom i form efter din fødslen.

Efterfødselstræning er grundig genoptræning af mave, ryg og skuldre, som trænger til særlig opmærksomhed efter fødslen. En fødsel er hård ved kroppen, og efterfødselstræning er en vigtig vej til at få genvundet din normale form. På vores hold sætter vi ind med sjov og effektiv træning af alle problemområder – bækkenbund, ryg, mave, baller, lår og skuldre – samtidig med at vi hygger os med vores babyer. Der vil også være gennemgang og introduktion af babymassage. Du kan starte 4 uger efter en ukompliceret fødsel. Der er plads til både sovende og vågne babyer og de små guldklumper inddrages så vidt muligt. Der er også mulighed for, at de kan stå udenfor i barnevognen under et halvtag.
Mandag kl. 12:00-13:00
8 lektioner – 700 kr. incl. liggeunderlag, elastik og pilatesbold, så du har mulighed for at lave træning hjemme.

 

 

Fysio H.I.I.T

Holdet er til dig der er klar på at give den max gas og få mest muligt ud af din træning. H.I.I.T er for dig, som ønsker en øget forbrænding, bedre kondition og øget eller vedligeholdelse af din muskelmasse. Under timen vil der være god stemning, fed musik og du vil blive presset til at få det maximale ud af din træning.
Timen vil primært være opbygget på træningsprincippet H.I.I.T (Høj Intensitets Interval Træning) hvor du skiftevis arbejder med din puls og din styrke. Træningen vil foregå med og uden redskaber (Kettlebells, sandsække, Stepbænke, Håndvægte mm.) og du vil i løbet af timen få arbejdet med hele kroppen.
Alle kan være med, og der er ingen krav til nuværende konditions niveau.

Tirsdag kl. 17:30-18:30

Tirsdag kl. 18:45-19:45

Torsdag kl. 17:30-18:30

Torsdag kl. 18:45-19:45
8 lektioner – 600 kr.

Rabat ved deltagelse på begge hold 1000 kr

 

Træning i varmvandsbassin.

Træning i varmtvandsbassin er gavnligt for mange i forbindelse med et sygdomsforløb, smerter, skade eler under og efter en graviditet.
Ved træning i vand opnås en vægtløslignede tilstand i kroppen, og der trænes derfor med begrænset belastning af kroppens led. Det varme vand virker smertedæmpende, samtidig med at der løsnes op for kroppens muskler og led, hvilket giver større bevægelighed. Vandets egenskaber gør, at personer med smerter eller begrænset bevægelighed ofte kan lave øvelser i vandet, de normalt har svært ved at udføre på land, og derved få en mere effektiv træning.
Træningen er primært koncentreret om kredsløbs- stabilitets- og mobilitetstræning. På grund af vandets modstand og opdrift, er det muligt at graduere øvelsernes sværhedsgrad til den enkelte deltager. Varmen giver desuden en generel afslapning og smertelindring.
Træningen foregår på hold i 34 grader varmt vand på Sygehus Vendsyssel
Mandag kl. 7:45-8:15

Mandag kl. 8:15-8:45

Mandag kl. 8:45-9:15

Torsdag kl. 15:00-15:30

Torsdag kl. 15:30-16:00

Mix Diagnose-hold i sal

For dig der gerne vil have holdtræning, hvor der bliver taget hensyn til netop din diagnose.
Du får arbejdet hele kroppen igennem, hvor vi bl.a, har fokus på balance, styrke af ryg/mave og konditionen.
Vi træner både med egen kropsvægt, lette håndvægte, elastikker og bolde. Dette bevirker at timerne varierer fra gang til gang.
Fredag kl. 10:00-10:40

Mix Diagnose-hold i maskiner ved Lotte.

Træningen foregår hovedsageligt i maskiner men der er mulighed for træning i salen. Du træner efter dit eget individuele tilrettelagt træningsprogram, hvor der er taget højde for dine behov. Fysioterapeuten vil være tilstede på holdet hele timen til at vejlede og korrigere dig.
Mandag kl. 10:30-11:30
Onsdag kl. 11:00-12:00

Jernladies ved Nana.

Hensynstagende motion.
Holdet er for dig, der gerne vil træne, men har behov for, at det foregår på en skånsom måde.
Holdet har fokus på at gøre din ryg stærk og smidig samt at få trænet resten af kroppen på en hensigtsmæssig måde
Der trænes både med egen kropsvægt, lette håndvægte, elastikker og bolde. Dette bevirker at timerne varieres fra gang til gang.
Tirsdage kl. 13:00-14:00
10 lektioner – 750 kr.

Kontakt os på 98 92 33 29 for at høre mere om vores hold