top of page

Delte mavemusklerDelte mavemuskler er en tilstand, som viser sig ved at højre og venstre side af de lige mavemuskler deler sig, på fagsprog hedder det rectus diastase, mange siger også tobleronemave. Maven får en tobleroneform, når man aktiverer de lige mavemuskler.


Hvornår har man delte mavemuskler?🤔

En separation på over 2 fingersbredder mellem de lige mavemuskler anses som en rectus diastase, men det handler ikke kun om bredden. Det handler også om spændingen i bindevævet. Hvis bindevævet er løst, blødt eller ustabilt, uanset afstand under aktiv test, så er der også rectus diastase trods en afstand under 2 cm.

Delte mavemuskler/Rectus diastase er en helt normal tilsand under en graviditet, det ses især i 3. trimester, da der her er et øget pres på bugvæggen indefra. Bindevævet strækkes tyndere og bliver svagere og der opstår delte mavemuskler. I de første 8 uger efter fødslen sker der en naturlig heling i kroppen, og oftest trækker bindevævet sig sammen igen af sig selv. Har man stadig delte mavemuskler efter de 8 uger, skal man have specifik genoptræning til at samle muskulaturen igen. ☝

Med den rette vejledning og instruktion kan du via specialiseret træning få bindevævet til at reorganisere sig.👏 Det er nemlig ikke alle øvelser man skal lave. Der er træningsøvelser, der er med til at forværre dine delte mavemuskler.

På klinikken, har vi fysioterapeuter, der er særlig uddannet og kan hjælpe dig🤗

Vi arbejder med en metode, hvor du styrker bækkenbunden og mavemusklerne som et samlet system i samarbejde med åndedrættet, samtidig med at hele kroppen styrkes. Det er træning, som er målrettet og har fokus på de dagligdagsaktiviteter, som man oplever udfordringer ved efter fødslen😊


194 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page