top of page

🎾PADEL🎾


Padel, verdens hurtigste voksende sportsgren, bliver mere og mere populær herhjemme - også i Hjørring.🏆 Padel beskrives bedst som en mellemting mellem 20% squash og 80% tennis. Spillet får meget mere flow og effektiv spilletid sammenlignet med f.eks. tennis eller badminton, da der er fire spillere på banen og man bruger glasvæggene aktivt. Padel er meget nemmere at komme i gang med end andre ketchers sportsgrene👌 Padel er en god måde at få motion på, grundet den effektive spilletid, det forbedre ens kondition og reaktion👏💪 Det er en fordel at have stærke lårmuskler, da meget af spillet foregår nede i knæene endvidere er det også en fordel at have styrke og stabilitet over håndled, albue og skulder. Tennisalbue er den hyppigste skade i Padel og står for ca. 20% af de samlede skader. Skadefrekvensen i Padel ligger på 2.75 skade pr. 1000 timer spillet padel, i tennis er skadefrekvensen 3,0 skade pr 1000 time spillet tennis – sammenlignet er fodbold 4-6 gange højere❗️❗️ Derfor vurderes padel ikke som en højrisiko motionsform for skader. Men selvfølgelig kan der komme skader. Man kan selv gøre noget for at minimere skaderisikoen😀👍

1️⃣ Optimere ens generelle helbred (overvægt, livsstil, søvn, kost, stress)

2️⃣ Lav specifik opvarmning, ikke nødvendigvis lang tid, men målrettet (5 min) til den aktivitet der udføres. Formålet med opvarmningen er at klargøre kroppen, optimerer forudsætningerne for at præstere og nedsætte skaderisikoen.

3️⃣ Styrke benmuskulaturen (da meget af spillet foregår i benene, og det kræver acceleration og fart at spille padel.

4️⃣ Optimere stabilitet/kontrol af skulderens funktionalitet, da dette led ofte, kommer i yderposition, kombineret med coretræning.

5️⃣ Optimere konditionen, jo bedre kondition jo mere kan man nyde spillet.

6️⃣ Optimere teknikken, dårlig teknik er medårsag til overbelastningsskader, og ved korrekt vejledning og det rigtige udstyr kan dette hurtigt forebygges.

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlĂŚg

Se alle
bottom of page