top of page

Smerter i ryggen.

Opdateret: 16. jan. 2022

De fleste vil opleve at få ondt i ryggen, faktisk vil 80% af alle dansker opleve rygsmerter på et tidspunkt i livet. I de fleste tilfælde går det over af sig selv, men der er tilfælde, hvor ryggenerne ikke går over af sig selv.


Vi belaster vores ryg dagligt, hvorfor det er vigtigt, at vi holder vores ryg stærk og ikke mindst har tillid til den. Ryggen har brug for bevægelse og belastning for at holdes stærk og det er derfor vigtigt, at vi bruger den daglige belastning på en hensigtsmæssig måde.


Årsagen til rygsmerter kan være mange. Det kan dreje sig om overbelastning, akut hold i ryggen, sammenfald i ryggen, udbulning af discus eller en discusprolaps. I mange tilfælde er det ikke muligt med sikkerhed at bestemme årsagen til rygsmerterne.


Rygsmerter kan være utrolig belastende, men det er vigtigt at huske på, at det ikke er farligt at have ondt i ryggen, som ofte går det over af sig selv. Men det er desværre ikke altid tilfældet. Smerterne kan blive ved, uden man kan give en forklaring på det. Cirka ved omkring hver femte skyldes rygsmerterne såkaldte degenerative rygsygdomme, som i nogle tilfælde kan føre til diskus-relateret tilstande i form af diskusudbulning eller diskusprolaps.


Hos Hjørring Fysioterapi ser vi mange patienter med rygsmerter. Vi har patienten i centrum, hjælper dem med at finde vejen gennem rygsmerterne, det kan være gennem individuel behandling, vejledning i specifikke øvelser og/eller rygskole.


Under et forløb hos os, vil man opnå patientuddannelse ift smerteforståelse, ryggens anatomi, rygtræning samt egen indsats ift reducering af smerter og genoptagning af normale aktiviter i eget hjem, på job og i fritiden.


Vi er videreuddannet indenfor ryggen og står klar til at hjælpe jer. Uanset om I ønsker individuel behandling eller at deltage på vores rygskole.


Vores rygskole er et 8 ugers forløb, hvor man får 8 forskellige rygprogrammer, som man kan lave derhjemme samt 8 forskellige temaskriv omkring ryggen, som giver gode råd og vejledning samt forståelse af rygsmerter. Læs mere på vores hjemmeside under Rygskole.


Vi har ligeledes fysioterapeuter, som er certificeret ULRUS-terapeuter (udvidet lænderyg undersøgelse), som egen læge kan henvise til ved manglende bedring. Læs mere på vores hjemmeside under ULRUS.

90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page